TLV gőzszerelvény

TLV gőztechnika
Tel.: +36 29 325 133
E-mail: info@mvv.hu


Kondenz leválasztó

Kondensatableiter

Kondenz leválasztó

A szabadúszós-úszógolyós, termikus táguló testes és termodinamikus típusokból széles választék áll a T.Felhasználók rendelkezésére. A baloldali ábrán a legjelentősebb TLV szabadúszós-úszogolyós kondenz leválasztó látható.

Üzemi nyomástartomány: 0 - 260 bar ü
Üzemi hőmérséklet tartomány:: 0 - 550 °C

More DetailAlaptípusok

Mechanische Kondensatableiter icon Táguló testes úszógolylós, mechanikus kondenz leválsztó. Ez a leggyakrabban alkalmazott kondenzelvezető, munka folyamatában leginkább egy finom köszörülésű úszógolyó preciz működésére hasonlit.
Thermodynamische Kondensatableiter icon Termodinamikus kondenz leválasztó. Ez a kondenzelvezető típus a gőz és kondenzátum különböző termodinamikai tulajdonságainak kihasználásán alapszik.
Thermische Kondensatableiter icon Termikus táguló testes kondenz leválasztó. Ez a sorozat a gőz és a kondenzátum hőmérséklet különbségét használja ki a működéséhez..

Merits and featuresElőnyök és tulajdonságok

A kondenz leválasztó, a szelepre vonatkozó automatikus üzemeltetés követelményei szerint működik. A különböző hőtechnikai folyamatokban és a csővezetékekben keletkező kondenzátumot gőzveszteség nélkül vezeti el. A működésének megfelelően a kondenzvízelvezető három fő csoportba sorolható Ezekből a TLV megfelelő típusokat gyárt, amelyek a legmagasabb nemzetközi követelményeknek is megfelelnek.

A széles termékajánlat lehetővé teszi, hogy valamennyi különböző jellegű feledathoz a megfelelő kondenzelvezető birtosítható legyen. Ezáltal lehetséges, hogy valmennyi kondenz leválasztó a maga optimalizált területén a maximális energia hatékonysággal üzemeljen. A TLV különös súlyt fektet a karbantartási feladatok egyszerű elvégzésére. Ez a csere szabatosság mellett az ujra fehasználható PTFE tömítésre is vonatkozik.

Application areasAlkalmazások, jellemzők

A kondenzelvezető a különböző feladatok szerint általánosságban a következő területeken szükséges, röviden mindenhol, ahol a kondenzátumot a legkisebb gőzveszteséggel kell a rendszerből elvezetni, nevezetesen:

Csővezetékek víztelenítése (Gőzvezetékek, távvezetéki rendszerek,)
- 'szabadúszós' kivitelek szükség szerint fagyvédelemmel
- Termikus kondenzelvezető
- Termodinamikus kondenzelvezető, különösen fagyveszélynél és magasabb nyomásoknál szabadtéri elhelyezésnél,
Gőzüzemű hőcserélők
- 'Szabadúszós' kondenzelvezető, elsősorban, lemezes hőcserélőknél kizárólagosan
- Termikus tágulótestes kondenzelvezető kompromisszumokkal,
- nagy vízmennyiségeknél elsősorban szabadúszós kondenz leválasztó
Kisérőfűtés, fagyvédelem,épületfűtés
- Termikus tágulótestes kondenzelvezető
- 'Úszógolyós'- szabadúszós kondenzelvezető
- Kondezvíz elvezetők hőfokbeállítással

A különböző kondenz leválasztókat a fenti felsoroláson kívül még számos különböző feladatra is fel lehet használi, amelyre általanos érvényü szabályt nem célszerű megállapítani. A felhasználást az optimális alkalmazás érdekében javasolt szakemberrel megvizsgáltatni, amelyre a TLV vállalkozik. A kondenz leválasztó típusát mindig a felhasználásának megfelelően kell kiválasztani. A kondenzelvezető megjelölés ezért a működésre vonatkozó megjelölés nélkül hiányos és hibás működést eredményezhet..